UPDATE: Uitspraak zaak Tops en McCourt: Ondernemingskamer stelt derde bestuurder aan

UPDATE: Uitspraak zaak Tops en McCourt: Ondernemingskamer stelt derde bestuurder aan

Vandaag heeft de Amsterdamse Ondernemingskamer een uitspraak geveld in het dossier van Jan Tops en McCourt. Er wordt per direct een derde bestuurder aangesteld, namelijk John Jaakke, een Nederlandse Jurist en sportbestuurder. De aangewezen bestuurder krijgt een beslissende stem en kan, zo nodig, zonder dat er sprake is van unanimiteit besluiten nemen.

In het besluit van de voorzitter van de Ondernemingskamer leest duidelijk dat er geen uitspraak wordt gedaan over wie wel of niet gelijk heeft in het debat, dat de oorzaak is van de discussie. Er is namelijk een twist tussen Tops en McCourt over de verlenging van het Longines contract, een vijfjarige overeenkomst gelijk aan om en bij de 100 miljoen euro (lees hier). 

Wel constateert de Ondernemingskamer dat de COVID-19 pandemie de financiële draagkracht van de onderneming heeft aangetast en dat een conflict tussen aandeelhouders de vooruitgang in het gedrang brengt.

De aangestelde derde bestuurder John Jaakke moet dit gaan veranderen. Of de contractondertekening met Longines er meteen zal komen, is natuurlijk nog niet gekend.

bron: Quote