Wilm Vermeir nieuwe ruiter van Eristoff van de Zuuthoeve

Wilm Vermeir nieuwe ruiter van Eristoff van de Zuuthoeve
De Zuuthoeve heeft twee nieuwe ruiters voor hun paarden. Wilm Vermeir zullen we steeds vaker aan het werk gaan zien met Eristoff van de Zuuthoeve en Mauro Taeymans neemt de jongere paarden voor zijn rekening.

De bij AES goedgekeurde dekhengst Eristoff van de Zuuthoeve (Ogano Sitte x Cassini I) maakte begin deze maand zijn (internationaal) debuut met Wilm Vermeir. Zij namen toen deel aan de 1*-wedstrijd in Opglabbeek. Eerder werd de zesjarige hengst gereden door Jeroen Verschueren en Jan Van Dyck. De Ogano Sitte nakomeling bleef als vierjarige vijf keer foutloos in de cyclus en nam deel aan het Belgisch Kampioenschap voor jonge paarden, waar hij de eerste kwalificatie foutloos bleef. Als vijfjarige reed hij twee foutloze manches in de Pavo Hengstencompetitie. Op het BK voor jonge paarden kwalificeerde Eristoff zich voor de finale. Dit jaar eindigde de hengst op een vijfde plaats in het eindklassement van de Pavo Hengstencompetitie. Hij debuteerde ook op internationaal niveau in Lier.

Mauro Taeymans zagen we afgelopen weekend in het Azelhof aan het werk met de vijfjarige bij AES goedgekeurde hengst Largo (Kannan x Kashmir van Schuttershof) en de eveneens vijfjarige bij AES goedgekeurde hengst Lancelot ter Linden (Thunder van de Zuuthoeve x Avontuur). Met beiden reed Taeymans meteen een foutloze omloop.

In onderstaande video zien we Wilm Vermeir aan het werk met Eristoff van de Zuuthoeve in het Azelhof afgelopen weekend.