Verdine SZ van Virginie Thonon naar Pilar Cordon

De 7-jarige Verdine SZ (Verdi x Heartbreaker) is voortaan onder het zadel van Pilar Cordon te zien. Het voorbije weekend maakte zij in Bonheiden haar debuut met de merrie, die tot een week eerder succesvol werd uitgebracht door Virginie Thonon. Verdine SZ is in eigendom van zowel Garry Gorus (Hofterryckel) als Gilbert De Roock. "We hadden vooraf afgesproken dat Verdine naar Gilbert zijn stallen zou verhuizen als ze er klaar voor was", aldus Garry.

"Ik heb Verdine gekocht toen ze ongeveer 3 jaar en half oud was bij fokker Sylvain De Wreede. Hij vond haar iets te klein en heeft ze bij Benjamin Pieters gezet om te verkopen. Deze heeft haar aan ons voorgesteld en we hebben haar dan gekocht omdat ze dan al kwaliteiten liet zien, nu is de merrie wel perfect van maat, 1m67 groot. Wij hebben ze dan per toeval aan Gilbert De Roock laten zien, daar hij eigenlijk gevraagd had achter Carefull Z Van ‘t Hofterrijckel (Chellano Z x Randel Z), een eigen fokproduct van ons, maar die was op dat moment juist verkocht naar Jef Wellens, waarmee hij het zeer goed doet.

Gilbert kocht meteen de helft van Verdine en nam haar mee naar de Sunshine Tour waar ze tot de finale is geraakt, daar had ze een fout. Na de Sunshine Tour is ze terug naar ons gekomen en heeft Thomas De Wit ze even gereden, maar daar Thomas geen cyclus reed op dat moment, zijn we bij Virginie Thonon terecht gekomen, en dat klikte meteen."