Nieuwe ruiter voor BWP-merrie, Naila v't Merelsnest

Nieuwe ruiter voor BWP-merrie, Naila v't Merelsnest

Jur Vrieling zijn 10-jarige talentvolle merrie, Naila v't Merelsnest wisselt van ruiter. De BWP-merrie in eigendom van SF Equestrian zal in de toekomst aan de start komen met een amazone. "We vertellen even niet wie, maar opnieuw vertrekt zo een talentvol paard uit onze stallen," reageert manager, Mounaim Dani.

De BWP-merrie is een dochter van Kannan GFE en werd internationaal opgeleid door België's Viktor Daem. In 2021 sprong het duo nog naar de een topklassering tijdens de Youngster Class van Opglabbeek.

In 2022 nam Kevin Jochems de teugels over. De combinatie plaatste zich oa. in de CSI Grand Prix van Lier in 2022. Begin dit jaar zat Jur Vrieling in het zadel. Samen met de 10-jarige merrie plaatste Vrieling zich tijdens de 1.40m in Riesenbeck alsook in de EEF Nations Cup 1.40m proef van Kronenberg.

De merrie komt uit de fokkerij van Walter van Bunder en Gerda Stoop en stamt uit de moederlijn van Sapphire. Naila heeft ook twee nakomelingen met de 1.40m springende Quizano VDL en de gekeurde hengst, Nearco Merelsnest VDL.