Nieuwe beloftevolle hengst voor Nick Skelton

Nieuwe beloftevolle hengst voor Nick Skelton
De Britse topruiter Nick Skelton heeft zijn sportstal een geweldige impuls gegeven en laat zien dat hij met zijn 57 jaar nog lang niet uitgereden is. De Britse multi-miljonair Niel Moffitt, één van Skelton’s grote sponsoren en een grote naam in de muziekindustrie, heeft na de aanschaf van de KWPN-hengst F One USA (v. Toulon) in mei, opnieuw spectaculaire aankopen gedaan. Naast de zevenjarige Cliff Z (v. Casall, fokker Martien van de Bruggen uit Goirle) van André Sakakini kocht hij van Joop Aaldering en Julius-Peter Sinnack de fantastisch springende hengst Untouched (v. Untouchable).

De insider weet dat Nick Skelton en Untouched al een aantal keren samen in de ring zijn geweest. “Van de winter heeft hij hem meegehad naar Florida en deze zomer heeft hij hem op twee internationaal concoursen in Frankrijk en Engeland 1.40 en 1.45m gereden. Nick wil niet heel veel paarden rijden, maar wel een paar zeer goede en hij heeft veel vertrouwen in Untouched”, vertelt Joop Aaldering, die samen met de Duitser Sinnack en Joop van Uytert ook al mede-eigenaar was van F One USA.

De achtjarige Westfaalse premiehengst Untouched, die drie jaar lang opgeleid is door Mathijs van Asten, heeft volgens Aaldering zeer veel potentieel voor het allerhoogste werk. Niet vreemd gezien zijn afstamming. Vader Untouchable (Hors la Loi II x Heartbreaker) sprong onder andere met Daniel Deusser 1.60m Grand Prix, net als moeder Cantate Touch (v. Capitol I) onder Ben Schröder. Grootmoeder Classic Touch (Caletto II x Landgraf I) won zelfs de Olympische Spelen in Barcelona 1992 met Ludger Beerbaum.

Untouched z’n halfzus Con Touch S (Con Cento) spring 1.50m en werd drie weken geleden Westfaals kampioen in de klasse S met Hendrik Dowe. De negenjarige Deauville (Diamant de Semilly x Lux), een kleinzoon van Cantate Touch, debuteerde dit jaar onder Skelton’s partner Laura Kraut in de 1.60m Global Champions Tour in Saint Tropez en werd meteen vierde.

Door blessureleed van Big Star is Nick Skelton een flink eind gezakt op de wereldranking, maar nu zijn tophengst weer fit lijkt te zijn wil hij komende winter met zijn aangesterkte paardenvloot weer naar Florida om de paarden routine op te laten doen voor het buitenseizoen in Europa. Zijn doel staat vast: kwalificatie voor de Olympische Spelen.

Untouched heeft relatief weinig merries gedekt, maar tot nu toe al drie goedgekeurde zonen nagelaten: de Westfaalse premiehengst United Touch (gefokt uit dezelfde moederlijn als Untouched), Unbreakable (Zangerheide) en de KWPN-aangewezen Heartbeat (AES) die Ă©Ă©n van de smaakmakers was op de afgelopen KWPN-hengstenkeuring.