Niels Bruynseels neemt afscheid van Pommeau du Heup

Niels Bruynseels neemt afscheid van Pommeau du Heup
De verkoop van de BWP elite hengst Pommeau du Heup is een feit! Het gerucht deed al enkele weken de ronde, maar Stal Nieuwenhof bevestigde vanmiddag aan Equnews dat de verkoop van de 13-jarige Selle Francois hengst rond is.

Niels Bruynseels had Pommeau du Heup (v. Helios de la Cour II) eind 2013 onder het zadel gekregen. Samen boekten zij al snel verschillende successen. Zo wonnen zij met het Belgische team de landenwedstrijd in Rome (2014). In de Nations Cup van Lummen (2015) wisten zij twee foutloze rondes af te werken. In de Grote Prijs van Lummen bleven zij ook foutloos, daarin eindigden zij op de 3e plaats.

Een sterk outdoorseizoen leverde hen vorig jaar ook een selectie voor het EK in Aken op.

De nieuwe ruiter wordt de Chinees Daniel Zhao, die vlot Frans spreek. Hij zal deze week met Pommeau du Heup zijn debuut maken op de 2 sterren wedstrijd van Opglabbeek.

"Pommeau heeft gisteren zijn stal bij ons in Nieuwenrode verlaten. De bedoeling is om de Wereldbeker finale in Goteborg te rijden met Daniel Zhao." aldus Stal Nieuwenhof aan Equnews.

Na Domino en Armstrong van de Kapel ziet het Belgische team na het missen de kwalificatie voor Rio opnieuw een top paard vertrekken.
Voor Bruynseels is het vertrek van Pommeau ook een groot verlies, want het laatste jaar werden ook al de Grand Prix paarden Domingo, Echo van 't Spieveld en Filou D verkocht.