Nederlandse jeugd neemt Grand Prix paarden over

Nederlandse jeugd neemt Grand Prix paarden over
De twee Nederlandse talentvolle ruiters ZoĂŻ Snels en Jelmer Hoekstra hebben de toppaarden Quality Time en Tyson ter beschikking gekregen.

De 21-jarige Zoï Snels is de nieuwe ruiter van Quality Time TN (Quantum x Cantus). De 13-jarige hengst, die onder meer in Holstein, Frankrijk en bij het KWPN is goedgekeurd, was zeer succesvol onder het zadel van Jeroen Dubbeldam. Hij zal nu het eerste paard worden van de Young Rider en stalruiter van Team Nijhof.

‘We hebben dit samen goed overlegd’, vertelt Jeroen Dubbeldam. ‘Quality Time kan nog heel veel voor Zoï betekenen. Bij mij kan de hengst niet veel verder komen, omdat ik Zenith heb.’
Dubbeldam werd met de schimmel Nederlands kampioen in 2011. Zij wonnen ook de Grote Prijs van San Patrignano in 2012 en in datzelfde jaar eindigden zij op de 8ste plaats Grand Prix van Calgary.

Deze week zal ZoĂŻ Snels zijn debuut maken metQuality Time TN op het Dutch Youngster Festival in Wierden.

De eveneens 21-jarige Jelmer Hoekstra komt deze week met Tyson (Numero Uno x Voltaire) aan de start op de 3 sterren wedstrijd van Lons Le Saunier in Frankrijk. Het was bijna een jaar stil rond Leon Thijssens zijn toppaard Tyson. Sinds 2014 is Hoekstra in dienst van paardenhandelaar Leon Thijssen. ‘Begin deze maand brak ik m’n hand op het concours in Drammen’, legt Leon Thijssen uit. ‘Toen zou Tyson meelopen met de landenwedstrijd, maar ik kwam niet verder dan een inlooprondje de dag ervoor, waarbij hij netjes foutloos rond liep. Jelmer heeft hem al daarna een paar keer landelijk meegenomen en nu dan voor het eerst internationaal.’

Thijssen en Tyson vormden lange tijd een moeilijk te kloppen duo. Ze wonnen o.a. de Grote Prijzen van Maastricht en Drenthe en chef d'equipe Rob Ehrens deed vaak een beroep op de combinatie voor de Nations Cup. Zo maakten Thijssen en Tyson deel uit van het winnende Nederlandse team in La Baule en Aken (2013). Het jaar daarvoor ging hij als reserve mee naar de Olympische Spelen in Londen.

Vorig jaar raakte de hengst geblesseerd en stond hij een half jaar langs de kant met een botinfectie. Waarschijnlijk had hij zichzelf geblesseerd door tegen de stalmuur te slaan’, denkt Thijssen.