Nederlandse dressuur team zal het voortaan moeten doen zonder Arlando

Nederlandse dressuur team zal het voortaan moeten doen zonder Arlando
Een vaste waarde van het Oranje dressuur team van afgelopen jaren is naar het buitenland verkocht. Het gaat om de bruine hengst Arlando N.O.P. Deze is na bemiddeling van Helgstrand Dressage verkocht naar Denemarken. Daar zal Arlando op stal komen bij de hengst Dorado en gereden worden door Anna Zibrandtsen.

"Nee het is niet makkelijk" laat ruiter Diederik van Silfhout aan de Hoefslag weten. "Het is mijn eigen keuze. In Rotterdam had ik nog een gesprek met de eigenaren over wat na Rio het idee was. Toen werd er aangegeven als ik Arlando op stal wou houden dat dan zo zou gebeuren"

De ruiter geeft aan er rustig over na te hebben gedacht. Want met een toppaard als Arlando ben je bijna vrijwel zeker van een startplaats op kampioenschappen. Toch is de stap gezet om hem te verkopen. De hengst is nu in vorm en met zijn huidige leeftijd is het zakelijk gezien een goed moment.

Al snel melde Zibrandsten zich en ook bij het uitproberen was er meteen een klik. De amazone reed zo weg met Arlando. Ook weet Diederik dat de hengst in Denemarken een zeer goed tehuis krijg.

Met verkoop van Arlando mist het Oranje team wel een top combinaties. Van Silfhout en de hengst waren namelijk onderdeel van het bronzen team op het WK in Cean en wonnen later team Goud op het EK in Aken. Ook in Rio zaten ze in het team.

Of Diederik een opvolger klaar heeft staan laat hij nog even in het midden. "We overhaasten niets. Ik heb wel een paard op stal staan dat het kan. Maar die moet zich nog wat verder ontwikkelen. We we zullen afwachten." zegt Diederik