Louise Van Laer naar Stoeterij Dorperheide

Louise Van Laer naar Stoeterij Dorperheide
De 15-jarige Louise Van Laer, enkele jaren geleden nog goed voor team goud op het EK voor Children, rijdt sinds enkele weken voor Stoeterij Dorperheide van Ludo Philippaerts. Afgelopen week verscheen zij aan de start op de Euro Regio in Opglabbeek met o.a. Zandigo. Hiermee werd Olivier Philippaerts nog 1e en 2e mee in Lummen op 1m40 niveau.

Louise gaf het voorbije weekend meer uitleg aan Equnews.

Ik reed de pony Kalando voor Ludo, toen deze terug ging naar Dorperheide had ik aan Ludo al laten weten dat ik graag voor een stal zou beginnen rijden. In een grote stal als Dorperheide kan je enorm veel ervaring op doen. Hij vond dat een goed idee en even later reed ik voor hem.
Ik ga enkel maar op maandagvoormiddag, woensdagavond en donderdag naar school. De overige momenten ben ik bij hem. Ik heb het geluk dat André Frans, die ook voor Dorperheide werkt, in onze buurt woont en mij altijd kan vervoeren.

De paarden die ik er momenteel rijdt zijn de pony Kalando, een paar 6-jarige en 1 van Olivier (Zandigo). Maar na zijn tournee in Amerika gaat hij hem terug rijden. Ik zal hem wel nog rijden op het BK amazones komend weekend.