Belgische springstal investeert in top dressuurhengst Chippendale

Belgische springstal investeert in top dressuurhengst Chippendale

Van Olst Horses heeft de KWPN'er Chippendale verkocht. Marc Geerts, eigenaar van springstal de Tommelberg in Wuustwezel haalt de dressuurhengst naar zijn stal. 

De veertienjarige zoon van Lord Leatherdale en Ti Amo (Negro x Landadel) is goedgekeurd bij Bavaria, Hanover, Oldenburg en Rhineland. In 2012 won Chippendale de KWPN hengstencompetitie én vertegenwoordigde hij het KWPN studbook op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in Verden. 

Dat Geerts in deze hengst investeert is opvallend. In 2014 werd Chippendale al eens door Van Olst verkocht voor de helft aan Al Khalifa uit Bahrein. Die betaalde er toen zo'n 1.5 miljoen euro voor. Door een geschil tussen beide eigenaars in 2015 werd de hengst in beslag genomen door het Nederlandse gerecht. In 2017 keerde hij terug naar de stallen van Van Olst. 

Marc Geerts verwelkomt Chippendale nu dus in zijn stallen en benadrukt dat hij zich focust op zijn springpaarden fokkerij en dat de investeringen in dressuurpaarden meer privé als hobby zijn bedoeld. 

Bron: Eurodressage