Jonge belofte vervoegt stallen van Dominique Hendrickx

Jonge belofte vervoegt stallen van Dominique Hendrickx
Dominique Hendrickx heeft sinds deze week een nieuwe jonge belofte op stal. De driejarige schimmelruin Hagadir de l'Epinette (v. Dayton Sitte) belooft heel veel goeds voor Stal Hendrickx-Willems.

De moeder van Hagadir is namelijk de volle zus van Bacardi Les Hauts (v. Rexar du Houssoit), het GP-paard van Dominique. Deze nog maar negenjarige ruin behaalde al enkele mooie resultaten het afgelopen jaar. Zo won hij onlangs nog een rankingproef in het Spaanse Oliva. Daarnaast klasseerde de schimmelruin zich ook al vaker in rankingproeven op twee- en driesterniveau.

Hagadir is ook de halfbroer van de zesjarige goedgekeurde hengst Elios de l'Epinette (v. Ogano Sitte). Ze hebben dezelfde moeder, Amarula les Hauts (v. Rexar du Houssoit). Deze vos werd vorig jaar verkocht door Hendrickx naar Alexandr Onyschenko en presteert goed in de internationale rubrieken voor jonge paarden.

De grootmoeder van de driejarige schimmelruin is Micmac du Dieu Demon (v. Heartbreaker). Deze merrie is ook de grootmoeder van Tic Tac (v. Clinton), waar Jérôme Guéry in 2012 Belgisch Kampioen mee werd en waarmee de Britse topruiter Ben Maher afgelopen zomer deelnam aan de Olympische Spelen in Rio.