Euro Horse verkoopt Bokai aan Amerikaanse amazone

Euro Horse verkoopt Bokai aan Amerikaanse amazone
Eind vorig jaar kocht Axel Verlooy van Euro Horse in Grobbendonk de 10-jarige KWPN ruin Bokai (Up to Date x Ferro). De Noorse amazone Victoria Gulliksen bracht hem uit tot op het hoogste niveau. Zo namen zij vorig jaar deel aan het Europees kampioenschap in Aken. Na de wereldbeker manche van Stuttgart eind november vorig jaar verhuisde de ruin naar de stallen van Verlooy waar de Nederlander Harrie Smolders hem meteen ter beschikking kreeg.

Na enkele verkenningsrondjes op de wereldbeker wedstrijd van Zurich ging Bokai het vliegtuig op richting het Winter Equestrian Festival in Wellington om daar enkele wedstrijden met Smolders te springen. Nadien sprongen zij in Europa op nog enkele 5 ster wedstrijden.

Verlooy laat nu aan Equnews weten dat hij de ruin intussen verkocht heeft. Want Euro Horse is niet alleen een goed draaiende sportstal, maar ook een handelsstal met internationale uitstraling.

"Ik heb Bokai verkocht aan de Amerikaanse amazone Catherine Tyree. De familie Tyree kocht enkele jaren geleden ook al Enjoy Louis bij ons. Zij zullen volgende week in Knokke hun debuut maken." aldus Verlooy aan Equnews.