El Santo NRW van Isabell Werth mogelijk naar Spanje

De Spaanse ruiter José Antonio Garcia Mena gaat volgende week naar de stallen van Isabell Werth om El Santo NRW (v. Ehrentusch) uit te proberen. Na het pensioen van zijn paard Norte Lovera en met het oog op de Olympische Spelen zocht hij een nieuw Grand Prix paard.

José Antonio Garcia Mena nam contact op met Isabell Werth en de eigenaar van El Santo NRW, Madeleine Winter-Schulze, die niet meteen gehaast zijn om de vijftienjarige ruin te verkopen. "Volgende week komt hij El Santo NRW uitproberen en als er een klik tussen hen is, gaan we naar een wedstrijd. We zien wel hoe het verloopt”, verteld de Duitse amazone. “Madeleine is met het plan akkoord gegaan en er ligt geen druk op om hem nu te verkopen.”

Aangezien er een deadline is om paarden te registreren voor de Olympische Spelen (morgen), is El Santo, ook wel Ernie genoemd, sinds 4 januari geregistreerd in Spanje. Madeleine Winter-Schulze en de Spaanse Catalina Mena Carrasco worden vermeld als de eigenaars.

El Santo behaalde onder Werth verschillende mooie resultaten. Zo wonnen ze met het Duitse team zilver op het Europees Kampioenschap in 2011, datzelfde jaar wonnen ze, ook met het Duitse team, de landenwedstrijd in Aachen. De combinatie nam ook deel aan verschillende Wereldbekerfinales. In december wonnen Werth en El Santo nog tijdens de CDI4* in Frankfurt.

José Antonio Garcia Mena nam ook al deel aan de Wereldruiterspelen in 2010 en 2014 en de Europese Kampioenschappen in 2013 en 2015.