De Flor 111 verkocht

De Flor 111 verkocht

Op zijn facebook pagina heeft Harry Theeuwes de verkoop van de BWP-gekeurde hengst De Flor 111 Z bekend gemaakt. De zevenjarige zoon van Der Senaat is verkocht aan Hank Melse en de familie Rihan. De hengst verhuist richting Mexico.

"Bedankt aan Peter van Santvoort," start Harrie Theeuwes "Als partner en aanvoerder van de fanclub." De hengst werd tot nu toe gereden door de Britse springruiter Joe Clee en het duo boekte samen meerdere successen.

Begin deze maand was het duo nog actief tijdens de internationale driester wedstrijd in Lanaken. Daar hielden ze elke ronde het hout in de lepels. Eind vorig jjaar scoorde het duo nog een tweede plaats in de nationale hengsten competitie in Mechelen.

Eveline 111, de moeder van De Flor 111 Z, is een dochter van de BWP-elitehengst Action-Breaker. Onder de Spanjaard Sergio Alvarez Moya heeft Action-Breaker op het allerhoogste niveau gepresteerd. Op hun palmares prijken glansrijke prestaties zoals de 3e en 7e plaats in de Grote Prijs van Aken (respectievelijk in 2010 en 2011), de 2e plaats in de Grote Prijs van Cannes (2011), de 5e plaats in de Grote Prijs van Parijs (2011), de 1e plaats met het Spaanse team in de landenwedstrijd in Barcelona (2012) en meerdere ereplaatsen in wereldbekerproeven.