Darragh Kenny verliest zijn topper Imothep en andere paarden

Darragh Kenny verliest zijn topper Imothep en andere paarden
De Ierse springruiter Darragh Kenny heeft via Facebook laten weten dat hij niet langer de beschikking heeft over de paarden van zijn sponsor Hyperion Stud.
Dit betekent een groot verlies voor Kenny, want door deze beslissing valt ook toppaard Imhotep weg. Samen met deze 12-jarige Indoctro-zoon gooide Kenny hoge ogen tijdens de Wereldruiterspelen vorig jaar in Caen. Niet alleen werd een belangrijke bijdrage geleverd aan de 7e plaats met het team. Individueel eindigde de combinatie op de 12e plaats.

Naar aanleiding van deze prestaties besloot het KWPN de hengst te erkennen. Vorige week werd bekend dat Imhotep een kleine blessure heeft opgelopen in Rotterdam, waardoor hij een maand uit de roulatie zal zijn. ‘Slechte timing, maar het komt weer helemaal in orde.’

Ook Cohiba VDL, Alpha VDL en Chin Quidam VDL krijgen een andere ruiter. ‘Het is ontzettend jammer om zulke goede paarden te verliezen. "Imhotep is een geweldig paard en liet veel van mijn dromen uitkomen. Ik ben Stoeterij Hyperion erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Nu is het tijd om vooruit te kijken naar nieuwe paarden en nieuwe avonturen," aldus Kenny via Facebook.