Stoeterij van de Heffinck drukt stempel op vrijspringen Evergem

Stoeterij van de Heffinck drukt stempel op vrijspringen Evergem

Afgelopen weekend stond de 26e editie van het vrijspringen in Evergem op de agenda. Opmerkelijk bleek dat lokale hengstenhouder, Van de Heffinck zijn stempel drukt op de fokkerij.

In de A-reeks voor 2-jarigen behaalde Stal Boelens en VR Invest met Ballerina . vd Vrombautshoeve (Balou du Rouet) de overwinning. De tweede plaats kwam op naam van Starpower ter Meersen (Tangelo vd Zuuthoeve) in eigendom van Tim Van Den Broeck en Koen Praet. Sanilla LCS strandde op de derde plaats. De Important Style VK-nazaat is in eigendom van Cornelis - De Taeye.

Foncetti vd Heffinck leverde de winnaar in de andere reeks voor tweejarigen. Van de Heffinck's eigen Sublime won voor de familie Veldeman's  Skydancer Best Mix de Regor (Balou du Rouet). Casscavella (Cascavelle NT) volgde op de derde plaats.

Bij de driejarigen won Rome van Heiste (Cooper vd Heffinck). Luc Hautekeete won zo voor Rocca de Regor, eenazaat van de familie De Bock's, Nadal Hero DB. Rufino vh Dravershof (D'Amerique Z) van Dirk Sergeant werd knap derde. In de andere reeks werd Reia vh Hazelarenhoekje van Marc Huyghe gekroond tot winnaar.

F. Archief