Sportarts Klaus Püschel: "Paardrijden is in alle opzichten ideaal om aan alle afstands- en hygiëneregels te voldoen"

Sportarts Klaus Püschel: "Paardrijden is in alle opzichten ideaal om aan alle afstands- en hygiëneregels te voldoen"

De 68-jarige Klaus Püschel, juridisch en sportarts, legt uit dat paardrijden erg Corona-conform is en dat het de gezondheid net ten goede komt. Hij pleit er ook voor om wedstrijden zo snel mogelijk te hervatten. 

"Ik behoor vanwege mijn leeftijd tot de risicogroep", begint Püschel. "Toch laat ik mij niet tegenhouden om naar buiten te gaan en met de paarden bezig te zijn. Ik denk dan ook dat dit een bijzonder goede preventie is. Naar buiten gaan en sporten is het beste wat je kunt doen in coronatijden. Vooral kinderen moeten opnieuw naar buiten worden gestuurd. Jezelf blootstellen aan het weer, versterkt het immuunsysteem. Er zijn ook gegevens van bewegingsdeskundigen die zeggen dat mensen die sporten vijftig procent meer kans hebben om COVID-19 de overleven dan mensen die dat niet doen".

Hij gaat verder: "Het ergste wat je kan doen is eigenlijk thuis om de bank zitten aangezien dit trombose en embolie in de hand kan werken, die ook ontstaan door een gebrek aan beweging. Ik zou dan ook zo snel mogelijk iedereen weer op het paard zien. Paardensport is in alle opzichten ideaal om de voldoen aan de afstands- en hygiëneregels aangezien het geen contactsport is en het niet plaatsvindt in gesloten ruimtes". 

Bron: Horses.nl