Sonke Rothenberger aan het woord in zaak Cosmo

Sonke Rothenberger aan het woord in zaak Cosmo
Gisteren bracht de Amerikaanse website dressage-news.com naar buiten dat Gonnelien Rothenberger-Gordijn de dierenartsenkliniek 'Tierartzliche Kompetenzzentrum Karthaus Dülmen' aangeklaagd heeft voor acht miljoen euro. Vandaag hebben de FN en Sönke Rothenberger zelf gereageerd.

De FN bevestigd dat er onduidelijkheid was over de veterinaire behandelingen van Cosmo. Rothenberger spreekt dan weer enkele zaken tegen. De FN bevestigd dat Röthenberger niet altijd transpartant is geweest naar de federatie toe over de behandelingen van zijn top paard.

In Aken, waar de Duitse ruiter in de 4* reed in plaats van het landenteam, werd de ruiter al op het matje geroepen bij de DOKR omdat er gesproken werd over niet-gemelde behandelingen. Rothenberger ontkent dit en zegt dat hij alles heeft kunnen aantonen met rekeningen en veterinair logboek. 

De FN bevestigt dat er onderzoek is gedaan naar de kwestie: “De DOKR heeft uitvoerig de voorhanden zijnde veterinaire documenten onderzocht en getoetst, eigenaar en ruiter bevraagd en kennis bij de teamdierenarts ingewonnen” Over de selectie is de DOKR ook duidelijk. "Er is geen vraag over de fitheid van Cosmo. Dat heeft hij ook aangetoond dit seizoen, aldus volgde de selectie voor het kampioenschap.

De ruiter aan het woord

Rothenberger zelf ontkent dat er sprake is van 80 behandelingen. In zijn wederwoord vertelt de dressuur ruiter dat in januari 2018 Cosmo werd behandeld met Tildren. Daarna volgde een hoge koorts. We hebben zijn bloed vervolgens laten onderzoeken en daaruit bleek dat zijn nierwaardes afweken. Nadien zette de familie Röthenberger een stop aan de samenwerking met de arts. 

FN/St Georg.