'Snelweg-cowboy' voor de rechtbank voor dierenmishandeling

'Snelweg-cowboy' voor de rechtbank voor dierenmishandeling

Op woensdag 30 september verscheen Adam Hollingsworth voor de rechtbank in Chicago. Hij reed een tiental dagen geleden met zijn paard tijdens het spitsuur de Dan Ryan Expressway op. Na een aantal kilometers werd hij tegengehouden door de politie. Hij wordt geconfronteerd met verschillende aanklachten waaronder dierenmishandeling. 

Hij zei zelf dat hij de weg opgereden is om te protesteren tegen kindergeweld maar ooggetuigen verklaarden dat het paard gewond raakte tijdens het protest. Het paard verkeerde volgens hen in kritieke toestand. “Afgelopen maandag was het mijn bedoeling om men bewust te maken van iets dat te weinig onder de aandacht wordt gebracht, maar om vervolgens zelf als een monster te worden afgeschilderd, is hartverscheurend. Iedereen weet dat ik van mijn paarden houd”, liet Hollingsworth weten.

Het paard was na het protest tien minuten lang niet in staat om zelfstandig te staan. Hollingsworth zelf is er zich van bewust dat hij de merrie te lang gereden heeft en doet zijn best om haar terug te krijgen. De kans dat dat zal gebeuren, is echter vrij klein. 


Bron: Abc Chicago