Seppe Wouters: Dit had ik echt niet verwacht

Seppe Wouters: Dit had ik echt niet verwacht
Tijdens de laatste Gouden Laars manche wist het jeugdig Hasselt's talent, Seppe Wouters zich uit te roepen tot Freejump Ruiter van het concours. De jonge springruiter is een graag gezien "mannetje" en kan op heel wat steun en support rekenen. De overwinning als Freejump Ruiter overviel hem dan ook even maar dat nam hij met een ware glimlach op.

Hoe was het om de Freejump ruiter van van het concours te zijn?

Ik had dit echt niet verwacht.  Ik win enorm graag en uitgeroepen worden tot Freejump ruiter van het concours voelt dan ook een beetje aan als een overwinning. Ik ben dus heel blij.

Hoe kijk je tegenover de rest van het GL-seizoen? Wat zijn je doelen dit seizoen?

Voor mij is de Gouden Laars een echte leerschool. Ik probeer zoveel mogelijk bij te leren en vind het ook geen probleem om samen met 'papa' het land rond te reizen. Het is een leuke ervaring op die verschillende mooie wedstrijden aan de start te mogen komen.

Door wie word je getraind?

Mijn vaste trainers zijn mijn 'papa' (Christophe Wouters) en Bart Hendriks.

Naar welke ruiter kijk je het meeste op?

Zonder twijfel Scott Brash en Marcus Ehning!

Aan welke wedstrijd zou je ooit wel eens willen deelnemen?

Als ik echt mag kiezen - en papa wil betalen? - dan de Global Champions Tour wedstrijden. Het lijkt me een enorme uitdaging daar te kunnen starten.

Wat is je mooiste herinnering tot nu toe in de paardensport?

Op m'n acht jaar won ik de krachtproef in de regio over een hoogte van 1.60m, dat is tot nu mijn mooiste sportieve ervaring.