Selecties vorige zomer gelden ook voor BK

Selecties vorige zomer gelden ook voor BK

Als gevolg van de Covid 19(coronavirus)-crisis is de KBRSF-dressuurcommissie op 29/04/2020 via videoconferentie bijeengekomen en hebben de leden unaniem besloten:

“De kwalificatiecriteria om deel te nemen aan een CDI in België en in het buitenland zijn geneutraliseerd op 9 maanden voor 15 maart 2020 (d.w.z. dat de 2 criteria behaald tussen 16 juni 2019 en 15 maart 2020 geldig blijven) en dit tot de hervatting van de CDN’s.”


De KBRSF-dressuurcommissie heeft ook unaniem besloten dat een neutrale periode van 30 dagen zal worden toegevoegd na de datum van de eerste CDN (d.w.z. dat als de eerste CDN op 1 september 2020 plaatsvindt – het eerst behaalde criteria geldig blijft tot 1 oktober 2020 inclusief, ofwel 10 maanden bijkomend aan de periode van inactiviteit – de eerste maand gaan we niet week na week vooruit).


Deze regel geldt voor de senior atleten en in principe voor de jeugd- en ponycategorieën. Maar gezien de bijzondere situatie van de jeugd & pony’s zal de situatie binnen de 8 dagen na de aankondiging van de hervatting van de CDN’s door de Nationale Veiligheidsraad opnieuw worden geëvalueerd.


bron: KBRSF