Rudi Eerdekens: “Gezond verstand kan en zal veel zaken oplossen”

Rudi Eerdekens: “Gezond verstand kan en zal veel zaken oplossen”

Ook het BWP gunt een blik achter de schermen tijdens corona. De BWP directeur, Rudi Eerdekens hoopt alvast dat het gezond verstand heel wat zal oplossen. 

Workload onverminderd

Rudi Eerdekens: Op dit moment is er zeker geen sprake van minder werk voor de mensen van het BWP-secretariaat.  We zitten volop in een omschakeling in de informatica.  Ook BWP kiest voor een verregaande digitalisering. De BWP-website gaat veel meer mogelijkheden bieden.  Signalementen zullen digitaal verwerkt worden. We voorzien een ‘marktplaats’. Uitslagen verwerking en rapporten van merries en hengsten zullen via de website verwerkt en ingegeven worden … heel die omschakeling brengt wel wat werk met zich mee. Anderzijds blijft er ook het ‘gewone’ administratieve werk en daar heeft het Covid-19 probleem nog geen invloed op. Wat nu gedaan hoort te worden, komt immers voort van toen dit nog niet speelde. Tot grote tevredenheid mag zelfs vastgesteld worden dat de voorlopige cijfers een beduidende stijging geven van het aantal BWP-leden, net als van het aantal aangemelde veulens. Dit in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Wat de impact gaat zijn op het werkvolume van de medewerkers naar de zomer toe is nog heel onduidelijk. Het wegvallen van een aantal activiteiten gaat zich wel laten voelen vrees ik.

Snel en correct gereageerd

Rudi: Met het stilleggen van de derde fase van de hengstenkeuring hebben we heel correct en snel gereageerd. De vrijdag die daar op volgde hebben we aan onze mensen die normaal gezien vanuit Oud-Heverlee werken, en die van thuis uit kunnen werken, gevraagd om dat ook te doen. Dat lukt  allemaal, de werking is niet stilgevallen, integendeel. We hebben wel altijd permanentie op het bureau kunnen voorzien.

Raad van Bestuur

Rudi: We zitten met BWP volop in een verkiezingsjaar. In twee provincies is er nog geen vergadering geweest om de afvaardiging naar de Raad van Bestuur te verkiezen … dat is een beetje een moeilijke situatie maar met het nodige gezond verstand en met de technologische mogelijkheden van vandaag komen we daar wel uit. Ondertussen hebben we via videoconferentie en met een afgelijnde agenda ook al een eerste Raad van Bestuur gehouden. Dat is heel vlot verlopen. We hebben ook heel regelmatig contact met elkaar. Ook op dat vlak blijven de dingen doorlopen. Anders dan we gewend zijn, maar het lukt wel. We zijn ook volop bezig met de voorbereiding en de invulling van een juridisch correcte formule voor de Algemene vergadering van BWP op een later moment (juni?). We hebben immers een fysieke vergadering nodig. Hopelijk kan dat tegen dan, uiteraard met inachtname van de richtlijnen en de afspraken inzake ‘social distance’.  Burgerzin is in deze periode heel belangrijk. Gezond verstand ook! Dat kan en zal veel zaken oplossen. Een ‘puntje op I’ antwoord van de overheid is daar toch niet voor nodig en zal trouwens nooit gegeven kunnen worden.

 

bron: BWP