Robert Whitaker's Catwalk IV mag op pensioen

Robert Whitaker's Catwalk IV mag op pensioen
Het succespaard van Robert Whitaker, Catwalk IV (Colman x Corleone) gaat officieel uit de sport. Dat maakten ze zelf bekend op zijn Facebookpagina. "We hebben we beslissing genomen om Catwalk IV op 18-jarige leeftijd met pensioen te sturen. Met ontelbare overwinningen, Nations Cups, World Cups en vijfsterren optredens is hij met gemak een van de beste paarden Rob heeft mogen rijden", klinkt het op de Facebookpagina. 

Al sinds 2011 is Robert Whitaker actief met Catwalk op het wereldtoneel. De Holsteiner kwam uit de stallen van Steve Guerdat. Whitaker en Catwalk reden naar zo'n 23 overwinningen en behaalde talloze top tien finishes. De Colman zoon bewees zichzelf als een zeer veelzijdig springpaard, hij won Puissances, 6 Bars en 5* Grote Prijzen en Wereldbekers. Hij zat een paar keer in het Britse Nations Cup team en sprong in zowat alle pistes ter wereld. 

Robert Whitaker zegt zelf op Facebook: "Catwalk maakt deel uit van de familie, hij is ons niets verschuldigd. Hij heeft me zoveel geleerd in de afgelopen tien jaar, we maakten een paar moeilijke periodes door, maar hadden ook veel succes. Het was belangrijk voor ons dat hij zijn carrière op de top van zijn capaciteiten gezond kon afsluiten. We zijn blij dat Catwalk hier thuis met pensioen kan gaan en van zijn welverdiende rust kan genieten. Dank u Catwalk!"

Bron: Facebook Robert Whitaker