Rik Deraedt en Jean-Jacques Mathijs: "Deze week wil de Belgische jeugd scoren..."

Rik Deraedt en Jean-Jacques Mathijs: "Deze week wil de Belgische jeugd scoren..."

Alweer een spannend moment voor de Belgische springende jongeren. Vanaf morgen (donderdag 26/9) tot en met zondag vinden in Sentower Park in Opglabbeek de ‘Youth FEI Nations Cup Finals’ plaats. Vier Belgische ploegen – ponies, children, juniors en young riders – zullen er hun vel duur verkopen.

“Natuurlijk is dit speciaal voor ons”, aldus Rik Deraedt, chef d’équipe van de juniors en young riders. “Voor onze ruiters is dit een thuiswedstrijd. Iedereen kent de pistes en de hindernissen in Opglabbeek. Dat is een voordeel uiteraard, maar langs de andere kant zorgt het toch ook wel voor wat extra druk, want voor eigen volk wil je jezelf overtreffen. De eerste belangrijke taak wordt ons kwalificeren bij de beste zes landen die naar de finale op zondag mogen. Zondag zien we dan wel, maar eerlijk: zowel bij de juniors als bij de young riders mogen we mikken op een podiumplaats.”



Dezelfde ambitie bij Jean-Jacques Mathijs, chef d’équipe van de ponies en children, maar toch met wat voorbehoud. “Op het EK hadden we jammer genoeg geen ponies team, dus hoop ik dat mijn ruiters zich hier extra zullen willen bewijzen. Het EK van de Belgische children was er één met gemengde resultaten en gevoelens. Ook bij hen hoop ik op een soort revanche. Wat de ponies betreft, zal ik zeker blij zijn als ze de finale ronde halen. De children mogen zeker een podiumplaats ambiëren, maar het blijft uiteraard paardensport. Het moet ook allemaal wat meezitten. Hoe dan ook, we beginnen eraan met volle goesting en we zullen ons uiterste best doen.”


bron: KBRSF