Jumping Brecht verwacht 1.000 deelnemers deze week

Jumping Brecht verwacht 1.000 deelnemers deze week
Op 14-15-16 augustus is Stal Stapelheyde voor de 26ste keer het hippisch centrum van de Noorderkempen. Met 1.000 deelnemer en 3.000 toeschouwers is Jumping Brecht uitgegroeid tot de grootste provinciale wedstrijd in de regio.

"We moeten dit jaar het aantal deelnemende ruiters beperken tot een kleine 1.000 want we rijden nu al van 9 uur ’s morgens tot 1 uur ’s nachts!” weet Filip De Beuckelaer – organisator.

En de ruiters komen niet alleen uit de regio en de provincie Antwerpen maar ook van Limburg, West-Vlaanderen en de Brusselse rand. Enkel de amazones uit de provincie Antwerpen strijden uiteindelijk  mee voor de titel “Amazonekampioenschap 2016”, het paradepaardje van deze jumping. De winnende amazone kan rekenen op prachtige natura prijzen.

Naast het kampioenschap zijn er elke avond showproeven. Vrijdagavond is dat Young and Old – Fancy Dress edition, waarbij een -18-jarige en een +18-jarige ruiter een soort estafette afleggen in een opvallende outfit. Deze outfit zal door een vakkundige jury beoordeeld worden. Over wie deze jury is blijft de organisatie vaag. Ze wist enkel te vertellen dat de jury uit het programma K2 zoekt K3 komt. Op zaterdagavond vindt de Grote Prijs van Brecht (starthoogte 1.20m) plaats gevolgd door de spectaculaire BUGA – SIX BARS plaats. Bij elke sprong wordt de hindernis hoger gelegd. Vorig jaar zijn we op 1m85 geëindigd. De winnaar kan rekenen op een mooie geldprijs. Deze dag afgesloten worden door een spetterende ridersparty met special acts!

Na het overweldigend succes van vorig jaar zal ook dit jaar “De Smaak” het restaurant weer uitbaten. Met vrijdag en zondag een à la carte menu en op zaterdag een Barbecue menu. Tijdig inschrijven!!

Door partners als PPP-APS Group, Buga-auto, Boretti, Antares, 1985,  Verzekeringen Adriaenssens Verschueren, Henders & Hazel, Dossche Consulting, DB Electrics, Antwerp Horse shop, Equnews, en vele andere is de toegang tot dit evenement volledig gratis.

Klik hier voor alle informatie.