Jong BWP Sint-Niklaas maakt zich op voor de vierde cyclus manche

Jong BWP Sint-Niklaas maakt zich op voor de vierde cyclus manche
Van donderdag 5 tot en met zondag 8 mei vindt in recreatiepark de Ster in Sint-Niklaas, op slechts tien minuten van Antwerpen en twintig minuten van Gent, de vierde manche van de STX-cyclus plaats. De organisatie is in handen van Jong BWP Sint-Niklaas, een tiental jongeren die bijzonder gepassioneerd zijn door de sport en fokkerij en haast allemaal telgen van bekende Wase paardenfamilies. Zij hebben de intentie om er iets gezelligs en uniek van te maken, dit in samenwerking met het Wase Paard en nog steeds met Annick en Herman Claessens.

Het zal niet zomaar een doorsnee cyclusmanche worden. Met dank aan heel wat sponsors (en hopelijk ook de beste sponsor: het goede weer) kan de organisatie ervoor zorgen dat er heel wat te gebeuren staat. De paddock die uitgebreid is, een gevarieerd maar eerlijk parcours, een grote publiekstent, veel zitplaatsen rondom de piste en standen met onder meer Ruitersweelde, Ridersville en het in Vlaanderen wereldberoemde ijs van Cremerie François (Gerard in Gent).
Daarnaast vindt er op zaterdag en zondag een grote receptie plaats waarop het BWP bestuur Sint-Niklaas iedereen met graagte uitnodigt.
Last but not least is er op vrijdagavond 6 mei het nu al vermaarde en beruchte feest ‘Meet the Fokkers @Club Exo’. Vlakbij de piste, slechts aan de overkant van de baan, is Club Exo gelegen, een van de meest populaire clubs van Vlaanderen. Wie zijn witte rijbroek aantrekt, komt gratis binnen, zoniet bedraagt de inkom vijf euro. De club is die avond afgehuurd voor ruiters, amazones en iedereen die een paardenhart heeft.

STX-Cyclus De Ster is tijdens het Hemelvaartweekend de plaats bij uitstek voor alle sport- en fokkerijliefhebbers!

12963377_1113240852059855_5131945793259277706_n