BVA Auctions veilt vier exclusieve springpaarden van Duitse fokker

BVA Auctions veilt vier exclusieve springpaarden van Duitse fokker
Tijdens een online veiling zullen vier exclusieve springpaarden uit het nalatenschap van de bekende Duitse paardenfokker August Bartjens onder de hamer komen.

V32862-4_2
Lyjanero
De kapitale Holsteiner Lyjanero werd in 2010 uitgeroepen tot reservekampioen op de Holsteiner hengstenkeuring. Onder springruiter Tobias Meier behaalde de hengst in 2014 diverse successen in de Youngster Tour. De nakomelingen van Lyjanero lijken uiterst veelbelovend. Vader Landos behoeft geen uitleg. Zo stammen van dit paard onder andere het Grand Prix dressuurpaard The Lion King B en het internationale springpaard Magic Bentsson. Lyjanero is gekeurd voor het Holsteiner, Oldenburger, Westfaler en Rheinlander Verband.

De eveneens gekeurde Holsteiner Carnot is afkomstig uit stam 4847, waar ook de roots van Lancer I en II, Cachas en Lican liggen. Vader Canto werd in 2004 uitgeroepen tot kampioen in Neumünster en liep tot eind 2008 in de internationale sport. Carnot is gekeurd voor het Oldenburger, Holsteiner en Beiers Verband.

Camerino is een bruine Holsteiner ruin, die onder Tobias Meyer en Jörne Sprehe op het hoogste niveau heeft gelopen. Vader Carthago kwam in 1996 in actie tijdens de Olympische Spelen in Atlanta en leverde 274 internationale springpaarden af. Samen liepen zij naar een winstsom van ruim vier miljoen euro.

De Holsteiner schimmelruin Brisco liep eveneens op het hoogste niveau. Vader Briscar werd in 1995 gekeurd en dekt sinds 2001 voor het Holsteiner Verband. Na goedkeuring vertrok Briscar voor de sport naar Engeland, waar hij diverse internationale successen behaalde.

Naast deze vier paarden komt ook een partij paardensperma van Van Schijndel’s Rascin, het voormalig toppaard van Piet Raijmakers onder de virtuele hamer. De veiling zal tevens gepresenteerd worden op BVA Auctions, maar online bieden kan uitsluitend via Dechow Auktionen.

De start van de veiling vond maandag 7 maart plaats. De sluiting is op woensdag 23 maart.