Pegase van't Ruytershof wint tweede BWP Young Stallion Award

Pegase van't Ruytershof wint tweede BWP Young Stallion Award
Vorig jaar riep BWP een nieuwe award in het leven. De ‘BWP Young Stallion Award’ wordt toegekend aan de BWP-goedgekeurde hengst die het jaar voordien de meeste bij BWP-geregistreerde veulens heeft gegeven. Hiervoor komen alle BWP-goedgekeurde hengsten in aanmerking en dit tot en met het jaar dat ze 8 worden. Een hengst kan deze award maar een keer winnen.

De uitreiking zou normaal plaatsvinden tijdens de derde fase van de hengstenkeuring, fokker en hengstenhouder waren al op de hoogte… helaas kon dit alles niet doorgaan. We zoeken zeker nog een geschikt moment om deze uitreiking wel te doen, maar willen het intussen toch graag onthullen: de BWP Young Stallion Award gaat naar... Pegase van ’t Ruytershof (Comme Il Faut x Cartani).

Fokker Bert Van Den Branden (Stal 't Ruytershof) was heel blij met dit nieuws. Hij baat de hengst uit samen met Erik de Winter. Erik: “Vorig jaar won Nixon deze award, ik wist inderdaad dat ook Pegase heel veel gedekt had. Ik heb dus twee jaar achter elkaar geluk gehad met de hengsten, dat is wel een mooie reclame.

De allereerste award werd vorig jaar inderdaad uitgereikt aan Nixon van ’t Meulenhof (Denzel v’t Meulenhof x Carthago – fokker: Mariette Van Lombergen – hengstenhouder: Axel Verlooy)

Bron: BWP