Peder Fredericson troeft Sanne Thijssen af in Arezzo

Peder Fredericson troeft Sanne Thijssen af in Arezzo
Lang ging  Sanne Thijssen aan de leiding van de 1.45m  rubriek in Arezzo. Maar op het laatste moment moest ze toch nog de Zweed Peder Fredericson voor laten gaan. Stephanie van de Brink sloot aan en sloot het podium af met een derde plaats.

In de kwalificatie voor de Grote Prijs van de Gold Tour pakte Thijssen al vroeg de leiding met de 10-jarige Captain Cooper (v. Namelus R). Het duo had 30.01 seconden op de klok gezet in de tweede-fase van het parcours. Lang kwam daar niemand bij in de buurt. Maar uiteindelijk was het de Zilveren medtaille winnaar van de spelen in Rio die Thijssen van de troon stootte.

Samen met zijn H&M Zaloubet sprong Fredericson naar de overwinning in 29.77 seconden. Daarmee was de Zweed nét wat sneller als de jonge talentvolle amazone. Van den Brink en Unex Omega Sta (v. Quick Sat) volgen het supersnelle duo met een zeer sterke rit in 31.12 seconden.

De vijfde plaats ging naar thuisruiter Gianni Govoni  en Winn Winn (v. Chin Chin) In het zadel bij de merrie sprong de Italiaan in 32.22 seconden rond en finishte achter Duitser Markus Merchformann en de Corenet Obolensky-zoon Avion.

Kijk hier voor alle resultaten.