Paardensport Vlaanderen opent vernieuwingen licenties. "De prijs blijft identiek aan vorig jaar."

Paardensport Vlaanderen opent vernieuwingen licenties. "De prijs blijft identiek aan vorig jaar."

Hoewel de hoop actueel is dat de paardensport voor amateurs snel terug mag opstarten, lanceert Paardensport Vlaanderen alvast de oproep de licenties te hernieuwen. "We doen dit voornamelijk omwille van het feit dat anders de verzekering van ruiters vervalt op 31 januari." De Vlaamse federatie voorzag wel al een ondersteuning tav. de clubs door de jaarlijkse bijdrage te laten vallen.

Op de site leest het: " We hopen samen met jullie dat 2021 ons stap voor stap kan terugbrengen naar een normaler leven. De kalenders van heel wat disciplines zijn ondertussen gekend en het belooft een druk sportief jaar te worden. Aan outdoorwedstrijden is er vanaf maart geen gebrek. "

Ondertussen staat onze inbox vol met de vraag waarom de Vlaamse federatie geen tegemoetkoming doet voor de verloren licenties vorig jaar, of preventief geen tegemoetkoming maakt voor dit jaar. Daarom spraken we met voorzitter Glenn Maes.

"Uiteraard begrijpen we de vraag maar zijn ook onze mogelijkheden beperkt. Zo hebben we bijvoorbeeld wel ondersteuning gekregen vanuit het noodfonds en dat hebben we dan integraal voorbehouden voor de clubs (en dat was toch ook samen 135.000 euro). Ons team heeft lang op technische werkloosheid gestaan waardoor we de kosten hebben trachten te drukken en bespaard waar mogelijk, maar een aantal vaste kosten en investeringen in de sport blijven lopen." vertelt Maes.

"We bekijken nog steeds andere compenserende maatregelen indien die financieel haalbaar zijn. Dit jaar hebben we om die reden bijvoorbeeld de basisinschrijvingen voor de cyclus afgeschaft."

TIP: Je kan alvast een recreatieve licentie nemen, zo verlengt je verzekering. Later kan je die steeds upgraden naar een competitieve.

Meer info: klik hier