Paardensport springt in de bres voor George Morris

Paardensport springt in de bres voor George Morris

Gisteren werd bekend dat de Amerikaanse toptrainer, George Morris een levenslange schorsing opgelegd kreeg. De klacht leverde een vloedgolf van reacties op. Heel wat topruiters scharen zich achter de toptrainer.

In een verklaring liet Morris al weten diep geraakt te zijn.  "Ik heb mijn leven gewijd aan de paardensport en de ontwikkeling van toekomstige ruiters, coaches en Olympiërs. Alle beschuldigingen die suggereren dat ik heb gehandeld op manieren die schadelijk zijn voor een individu, de paardensport en sport waar ik heel veel van houd, zijn vals en kwetsend."

De springamazone, Candice King steunt als eerste Morris. "Ik denk dat het niet alleen om George gaat, dit is groter. Ik steun George." King zelf beweert zelf slachtoffer geweest te zijn. "Ik snap beide kanten van het verhaal. Ik werd nooit misbruikt door mijn trainers maar wel door andere volwassene. Ik snap beide kanten van het verhaal."

Ook dressuurcoach, Robert Dover steunt Morris. "Ik steun hem en roep op tot het herzien van het rapport van SafeSport. We moeten onze jeugd en al onze atleten in de sport beschermen, maar met een correct systeem dat de rechtsstaat en jurisprudentie gebruikt."

Olympisch springruiter, Eric Lamaze verklaart trots te zijn dat Morris zijn vriend is. "Ik heb heel veel respect voor deze legende uit onze sport. Hij heeft zoveel gedaan voor het Amerikaanse team en heeft enkele van de beste professionals in onze sport voortgebracht. Het is belachelijk dat mijn vriend van zoiets als dit beschuldigd wordt, zonder enige info. George zou de sport waar hij van houdt nooit beschamen.