Nils Meersman scoort punten bij Winterjumping Jochri

Nils Meersman scoort punten bij Winterjumping Jochri
Afgelopen weekend was het Nils Meersman die de Grote Prijs over in de vijfde week van Winterjumping won.  In de wedstrijd die werd uitgevochten over een twee-fasen parcours was Meersman de enige die van het hout wist te blijven.

Aan de ambitie van alle ruiters lag het niet van het weekend in Zellik. Er werd flink gestreden om punten te scoren voor het eindklassement waar een auto te winnen is. Toch sneuvelde vele combinaties in het pittige parcours waar enkel Meersman met zijn Jupla van Waerbeek dubbel nul wist te blijven in een tijd van 30.63 seconden.

De snelste tijd van de dag kwam van de hand van Rania Chailani en Marco Delle Roane. Het duo was flink wat sneller als de winnaar met een rit van 23.23 seconden, maar zag de winst uit handen glippen toen een balk viel. Derde werd Marc Bellemans die met zijn Yes Ac eveneens vier strafpunten aangerekend kreeg in 25.90 seconden.

Muriel Deens en Izzy For You zagen we op de vierde plaats. Terwijl Nico Leemans die vijfde werd in het zadel bij Cuberlino.

In het tussenklassement voor de auto gaat Jelle Limbourg nog steeds aan de leiding met 253 punten. Hij word flink op de hielen gezeten door Arno Boon (249 punten) en Sven Vander Meersche (246 punten). Met enkel nog de finale waarin het dubbele aantal punten te winnen is te gaan, zal het volgende weekend een spannende  eindstrijd gaan worden.

Kijk hier voor alle resultaten.