Nieuwe Olympische troef voor Harrie Smolders!

Nieuwe Olympische troef voor Harrie Smolders!

Maandag maakte springruiter, Victor Bettendorf bekend dat zijn Grand Prix-paard, Mr. Tac naar een nieuwe ruiter verhuist.  De eigenaars van de 12-jarige ruin hebben nu bekend gemaakt wie de nieuwe ruiter wordt. Niemand minder dan Harrie Smolders zal in de toekomst de 12-jarige zoon van Nonstop aan de start brengen.

De huidige nummer 11 van de wereld zal in de toekomst de ruin uitbrengen op wedstrijd. Na Victor Bettendorf in staat te hebben gesteld een individuele kwalificatie te behalen voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, zou Mr. Tac een nieuwe optie kunnen worden voor Harrie Smolders ter voorbereiding op het (Olympische) evenement in Versailles.

Dit komt doordat de Nederlandse ruiter nu vermeld staat als een van de mede-eigenaren van de BWP'er. Vóór 15 januari moeten paarden die zijn ingeschreven voor de Olympische Spelen, ten minste gedeeltelijk in eigendom zijn van personen van dezelfde nationaliteit als hun ruiter. Dit is nu het geval voor de Nederlandse ruiter, die vertrouwt op de uitzonderlijke Monaco, tweemaal tweede in de Longines Wereldbekerfinales in 2022 en 2023, en team zilveren medaillewinnaar op de Wereldkampioenschappen van 2022 in Herning.