Nieuwe commissies bekend na online verkiezingen

Nieuwe commissies bekend na online verkiezingen

2021 is niet alleen het begin van een nieuwe beleidsperiode, maar ook de start van de commissies van Paardensport Vlaanderen. Voor het eerst in de geschiedenis van Paardensport Vlaanderen (en VLP) werd de verkiezing voor de commissies online georganiseerd. In totaal stelden 90 enthousiastelingen zich kandidaat, verdeeld over tien commissies.

Alle clubs die in 2020 lid waren van de vzw Paardensport Vlaanderen konden een stem uitbrengen. 310 van de 681​ stemgerichtigde clubs waren 'online aanwezig' via vertegenwoordiging of volmacht. Deze clubs hebben de bevoegdheid om via maximaal 3 stemrondes te beslissen wie de komende beleidsperiode 2021-2024 deel uitmaakt van deze 10 commissies. Na de eerste stemronde werd duidelijk dat er voor geen enkele commissies een tweede (of derde) stemronde nodig was om de nieuwe commissieleden aan te duiden.

Er werden tien nieuwe commissies samengesteld. Eerst werd de commissie ‘Recreatieve clubwerking’ bekendgemaakt, daarna de commissies van de negen disciplines: Dressuur, Endurance, Eventing, Horseball, Jumping, Mennen, Para-dressuur, Reining en Voltige.

Klik hier voor de nieuwe commissies