Niet één maar drie veilingtoppers tijdens eerste editie Equbreeding.auction

Niet één maar drie veilingtoppers tijdens eerste editie Equbreeding.auction

Het was uitkijken naar de eerste editie van de Equbreeding.auction, een online veiling met exclusieve veulens met bewezen moederlijnen. Op dinsdag 1 september eindigde de veiling met een knap resultaat. Gemiddeld werd er net geen 21.500 euro betaald per lot.

Het was uitkijken naar de verwachtte veilingtopper, Udo van 't Meulenhof (Lector vd Bisschop x Carthago Z), een hengstveulen dat voor 44.500 euro verhuist naar Mexico. Udo is de halfbroer van Emerald.

Op het einde bleek een heus bied duel voor Domintona BB Z (Dominator Z x Tangelo vd Zuuthoeve). Dit zwart merrie veulentje verhuist voor 43.000 euro naar Polen. Ook Cashback of Picobello Z, een Conthargos uit de volle zus van Hello M'Lady, haalde ruim 40.000 euro en verhuist naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Gemiddeld verhuisden de veulens voor gemiddeld ruim 25.500 van eigenaar.

Het duurste embryo beloofd alvast in de toekomst hoge toppen te springen. Het Eldorado embryo uit Clair de Lune. (Quasimodo vd Molendreef) wordt de volle broer of zus van Yves Vanderhasselt's Jeunesse. Voor 17.500 euro blijft het embryo in België. Gemiddeld werd er 13.500  euro betaald per embryo.

De totale omzet van de veiling bedraagt net geen  410.000 euro.

Meer info: klik hier