Nakomelingen van Chacco-Blue en Amadeo van 't Vossenhof op één bij BWP-keuring

Nakomelingen van Chacco-Blue en Amadeo van 't Vossenhof op één bij BWP-keuring

Afgelopen weekend organiseerde BWP Zuid-Oost-Vlaanderen het Open Vlaams Veulenkampioenschap. In Vlierzele kwamen heel wat veulens aan de start, zowel in de categorie springen als dressuur. 

Voor de reeks van veulenkeuringen georganiseerd door de BWP was dit hun eerste, in handen van BWP Zuid-Oost-Vlaanderen. 

Astrid De Sutter had het winnende merrieveulen optie dressuur aan de man gebracht, dat was Athena DS (v. Straight Horse Finest Hour). Aznavour de Tamise (v. Next Leven van de Hooghoeve) was de winnaar bij de mannelijke dressuurveulens, een product van Stal Tamise BV. 

Bij de vrouwelijke springveulens was de hoogste plaats gereserveerd voor Aluna Hadeka (v. Amadeo van 't Vossenhof Z), een fokproduct van Hugo De Kimpe. In de tweede reeks stond Amira van Bloemendael (v. Lago des Peupliers) op één, uit de stallen van Christian Tinel. Beide veulens namen het tegen elkaar op in een overkamping, waar Aluna Hadeka de eindtitel behaalde. 

De eerste reeks voor mannelijke springveulens kwam op naam van Acceti vh Goorboshof (v. Foncetti vd Heffinck), gefokt door Melissa Luyckx. De andere reeks kon Azizi de Regor (v. Chacco Blue) de jury het meest bekoren. Ook deze twee kwamen in een overkamping tegenover elkaar, waar Azizi de Regor aan het langste eind trok. 

Bekijk alle uitslagen hier