Nakomelingen Q'Chacco Blue van Essene en Jilbert van 't Ruytershof imponeren in Kester

Nakomelingen Q'Chacco Blue van Essene en Jilbert van 't Ruytershof imponeren in Kester

In Kester mochten de jonge paarden zich tijdens het BWP Vrijspringen van BWP Wambeek tonen in de pistes van Hengstenhouderij Dekens. De hengsten Q'Chacco Blue van Essene en Jilbert van 't Ruytershof leverden de winnaars op. 

Zowel springpaarden als -pony's waren welkom op deze gevulde namiddag. Ongeveer zestig jonge paarden kwamen aan de start tijdens het Vrijspringen van BWP Wambeek. 

Bij de pony's was de door Kris Keersmaekers gefokte Bloesem van de Goudenhoek (v. Ubor van de Nieuwe Heide). 

Bij de tweejarige springpaarden zaten vier nakomelingen van Q'Chacco Blue van Essene in de top tien, één van hen won de rubriek. Die eer kwam op naam van Vagabond van Winnik, gefokt door Arno Mary. Ook op twee stond een zoon uit Q'Chacco, Veuve Clicquot 92 uit de stallen van Jean De Cock en Anthony De Plecker. Eric en Frederik Dekens hun Virtuoos van den Dael (v. Chaiton F Z) werd derde. 

De zege bij driejarige paarden was voor de door Luc Van Gastel gefokte Umbria DVG (v. Jilbert van 't Ruytershof). De tweede plaats was voor Utah de Rase (v. Kasanova de La Pomme), gefokt door Bart Baeyens en Kathleen Landsvreugd. Ugano van 't Hooghof (v. Pegase van 't Ruytershof), uitgebracht door Sophie Germis, werd derde.

Bekijk alle resultaten hier