Lisa Bejster en Shauni Heleyn stralen tijdens prijsuitreiking Jumping Waregem

Lisa Bejster en Shauni Heleyn stralen tijdens prijsuitreiking Jumping Waregem
Op zondag en maandag konden de ruiters gaan genieten op de mooie terreinen van Sport Vlaanderen in Waregem. In deze grote witzand piste werd 2 dagen gereden tot een maximum hoogte van 1m10 en de barrages waren 2 maal de moeite in deze hoogste reeksen. Ook het publiek was niet mis, want gedurende deze 2 dagen kwamen er heel wat supporters langs om de meer dan 600 combinaties van dat weekend te steunen.

Op zondag was Lisa Bejster de te kloppen vrouw. Ze reed zich niet enkel naar de overwinning met Kai Mook - W in een tijd van 27,98 seconden, ook wist ze nog eens een derde plaats te behalen met Zero-one W in een tijd van 30,64 seconden.

Op de tweede plaats zagen we Bo Baekelandt in deze rubriek. Met haar Canadian Touch Z bleef ze foutloos in een tijd van 28,93 seconden. Eline Maes en Courage (31,54 seconden) en Maud Hamers met Evita (37,46 seconden) vullen de top 5 aan.

In de 1m10 rubriek op maandag was het Shauni Heleyn die niet te kloppen was. Shauni reed met haar merrie Juna van't Clavotterhof dankzij een spectaculaire barrage naar de overwinning met 0,6 seconden voorsprong op de nummer 2. Ze ging namelijk door de meet in een tijd van 29,81 seconden.

Deze nummer 2 was niemand minder dan Erwin Wulteputte die opnieuw een podiumplaats bezet hield. Dit maal was het niet Eerstje maar Leeuw van Vlaanderen waar hij mee scoorde. Hij bleef dubbel foutloos en ging door de chrono in een tijd van 30,44 seconden.

De top 3 vervolledigen we met een kleine comeback van Rik Geirnaert waar hij zeker tevreden mee mag zijn. Met zijn paard Kulo wist hij niet enkel dubbel foutloos te blijven, ook was hij met zijn tijd van 32,74 seconden snel genoeg om nog op het podium te prijken.

Delphine Kindt en Gember Forlani Z (33,43 seconden) en Thibault Opsommer met Petite Fleur Van't Heyveld Z (38,1 seconden) vullen de top 5 aan.

Voor resultaten klik hier