Lieven Hendrickx: "We mogen van geluk spreken dat we in Mechelen goed hebben kunnen verkopen"

Lieven Hendrickx: "We mogen van geluk spreken dat we in Mechelen goed hebben kunnen verkopen"

De LH Groep is geen onbekende in de internationale jumping wereld. De horse trucks van Lieven Hendrickx zijn alom bekend en rijden van concours naar concours. Door het wegvallen van de wedstrijden, valt natuurlijk ook een groot deel van de inkomsten weg. “Dit is een verloren boekjaar”, vertelt Hendrickx.

“Uiteraard worden ook wij zwaar getroffen door de crisis”, begint Lieven Hendrickx die samen met zijn vader Fonne aan het hoofd staat van de LH Group. “Eigenlijk mogen we van geluk spreken dat we in Mechelen goed hebben kunnen verkopen. Deze jumping trekt elk jaar meer dan 100.000 bezoekers en daar hebben we nog goed van profiteren. Onze KMO is nu 16 jaar oud en we hebben de afgelopen maanden een groei van 20% gekend. Dat dit nu volledig teniet gedaan wordt door Corona, is natuurlijk een streep door de rekening”.

Hendrickx gaat verder: “We waren in volle voorbereiding voor het buitenseizoen maar nu de sport volledig stilligt, is ook onze verkoop zo goed als helemaal stilgevallen. In maart zakte de verkoop met 30% en ik verwacht dat de verkoop in april met 70% zal dalen. We verkopen wel nog een beetje via onze webshop, maar dit is slechts een fractie van wat we normaal verkochten. Het zijn vooral voedings- en verzorgingsproducten die nu over de virtuele toonbank gaan”.

Ook Hendrickx heeft ondertussen maatregelen wat betreft personeel moeten nemen: “Aangezien de fysieke verkoop helemaal wegvat, heb ik helaas maatregelen moeten nemen. Ik heb enkele medewerkers en zelfstandigen op tijdelijke werkloosheid moeten zetten. Dit was een moeilijke beslissing maar we moeten nu alles doen om het bedrijf gezond te houden. We hebben nog steeds vier medewerkers in dienst die de online bestellingen van de klanten klaar maken. Ze werken elk vanuit een apart lokaal om het risico op besmetting zo laag mogelijk te houden. Daarnaast wassen ze ook regelmatig hun handen en volgende we alle andere maatregelen van de overheid nauwgezet op. Enkel zo kunnen we het virus indijken en zullen we terug naar fysieke verkoop kunnen overschakelen”.

Hendrickx heeft weliswaar twee fysieke winkels, eentje in Koningshooikt en eentje in Lille, maar is toch vooral bekend om zijn trucks op grote wedstrijden: “Dat deze wedstrijden nu wegvallen, is natuurlijk erg jammer. Zo hadden we nog verschillende grote wedstrijden op de planning staan. Onder andere in Lanaken, Londen, Italië, Noorwegen en Polen maar die werden allemaal afgelast of uitgesteld. Eén truck is wel nog naar Valencia kunnen uitrijden in maart maar is daar ook maar net op tijd vertrokken. Tien uur later sloot Spanje de grenzen”.

Bron: DT