Laurence Roos blijft beste Belgische dressuuramazone ter wereld

Laurence Roos blijft beste Belgische dressuuramazone ter wereld

Februari is al enkele dagen achter de rug. Dit betekent dat het FEI zijn wereldranglijst voor oa. de dressuurruiters heeft aangepast.  De volledige top drie blijft identiek. De Duitse koningin van de dressuur, Isabell Werth blijft de onverslaanbare amazone.

Werth houdt vast aan haar leiderspositie met Bella Rose 2 en volgt zichzelf op met Weihegold OLD. Verbazend, wetende dat Bella Rose 2 sinds afgelopen zomer internationaal niet meer aan de start is gekomen. Ook Dorothee Schneider houdt stand. De Duitse vervolledigd de top drie met Showtime FRH.

Charlotte Dujardin moet met Mount St John Freestyle enkele plaatsen inboeten. De Britse zakt van plaats vier naar zes en moet nu Jessica Von  Bredow-Werndl met TSF Dalera BB (4) en Cathrine Dufour met Atterupgaards  Cassidy (5) voor zich dulden.

De Belgische amazone, Laurence Roos blijft de beste Belgische ter wereld. Roos haar laatste optreden met Fil Rouge was tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Mechelen. Roos is de enige Belgische in de top 100.


Ranking