Laure de Schoenmacker: "Ik wilde het online veiling systeem licht opnieuw bedenken zodat er garanties kunnen gegeven worden!"

Laure de Schoenmacker: "Ik wilde het online veiling systeem licht opnieuw bedenken zodat er garanties kunnen gegeven worden!"

Ze is een schoolgaande ondernemer met een missie. "Er zijn heel wat (online) veilingen, daarom wilde ik het systeem licht opnieuw bedenken. Zo ontstond EquiAccess," vertelt Laure de Schoenmacker. "Kleine voetnoot, we zijn dus geen klassieke veiling die met collecties werkt, maar een doorlopend verkoop/veiling platform dat een gegarandeerde connectie biedt tussen verkoper en koper."

"Ik wil met Equiaccess de struikelblokken van de huidige verkoopkanalen oplossen en zo de amateurmarkt ook een goed werkend verkoopkanaal bieden. In feite is het eenvoudig we zijn een combinatie van digitale hippische marktplaats met een online veiling."

"Belangrijkste is dat er garanties gegeven worden. Zo moet elk paard een keuring hebben." gaat De Schoenmacker verder. "Dat wil niet zeggen dat elk paard een perfecte keuring moet bezitten. Potentiële kopers moeten wel weten waar ze voor staan. Die keuringen worden bovendien ook gescreend door onze partner dierenartsen."

Bemiddeling is belangrijk

"Niet alleen het feit dat de paarden via een veilingsysteem verkocht worden doet denken aan een veilingplatform," licht de Oost-Vlaamse amazone toe. "Ook het feit dat we als team bemiddelen en testings toelaten zorgen ervoor dat we een full service willen garanderen.”

“Tevens biedt het platform ook persoonlijke begeleiding aan. Mensen op zoek naar een ideale match kunnen hun wensen aan ons doorgeven, die wij dan gebruiken om hun nieuwe paard te zoeken én te vinden in het uitgebreide aanbod.”

"Ik wil met Equiaccess de amateurmarkt een nieuwe partner geven om de verkoop professioneel te laten verlopen. Onze passie voor de paardensport primeert daarbij op de zakelijke belangen. Dat vertaalt zich in een beperkte commissie bij verkoop en een waaier aan extra dienstverleningen na verkoop. Zo werken wij bijvoorbeeld samen met verzekeraar Q&O."

What you see is what you get

"Hoewel marketing belangrijk is, willen we het principe hanteren, dat wat je ziet ook is wat je krijgt. Het is dus aan de verkoper om zijn eigen beeldmateriaal op te laden in het systeem bij de verkoop. Dat is enorm positief want dat wil zeggen dat er geen video's en/of foto's gebruikt worden bij de verkoop, waarbij er professionele ruiters het paard optimaal tonen. Wij bemiddelen dus tussen amateurs, maar op een uiterst professionele manier en met garanties!

"Verder garanderen we een verkoop. Niet alleen de laagdrempelige instap maar zeker de service die we bieden, ook als je paard via de digitale veiling geen koper gevonden heeft, bemiddelen wij verder in een mogelijke verkoop, zonder meer!. Als iemand zijn paard wenst te verkopen, vind ik persoonlijk dat we als (digitale) bemiddelaar ook alles op alles moeten zetten om de verkoop te behartigen." Zegt de Schoenmacker vastberaden.

“Er zijn al heel erg veel paardenveilingen beschikbaar hier in België, maar veilingen meer laten omvormen naar handelsplatformen, daar bestaan er nog niet veel van. EquiAccess hoopt dus met het vernieuwde concept veilingen meer toegankelijker te maken voor zowel koper als verkoper.”, besluit de jonge onderneemster.

Meer info?
www.equiaccess.be
equiaccess@hotmail.com
+32 488 90 48 52