Koen Vereecke: "Nu weet je dat je tenminste ergens terug naartoe kan werken"

Koen Vereecke: "Nu weet je dat je tenminste ergens terug naartoe kan werken"

Koen Vereecke presteerde afgelopen weekend zeer goed in Opglabbeek. Hij kon onder andere de grote overwinning tijdens het Grand Prix op zijn naam schrijven. 

"Ik ben heel blij dat we eindelijk terug op wedstrijd kunnen. Vooral dat de eigenaren van de paarden ook terug kunnen komen kijken is een verademing, zij willen ook zien hoe hun paarden presteren." Aldus Vereecke. 

"Alles verloopt streng op wedstrijd, wij worden gecontroleerd op corona en de paarden worden ook getest op Rhino. Maar ik vrees dat Rhino er altijd gaat zijn en opstoten zal krijgen. Ik denk dat het nu wel weer over is, ik maak me daar persoonlijk niet zoveel zorgen over. Als iedereen maar gewoon een beetje oplet met zijn paarden." Vereecke vreest ook dat dat het probleem was in Valencia. De paarden waren door de corona-crisis amper nog op wedstrijd geweest, waardoor de immuniteit is afgezwakt en de paarden met wat minder weerstand veel vatbaarder zijn. 

"De trainingen thuis zijn veel aangenamer, nu weet je dat je tenminste ergens terug naartoe kan werken. Daarvoor was het gewoon de paarden proberen tevreden houden." Vertelt Vereecke. "Ik zou graag een paar keren naar het buitenland gaan, dat begint nu stilletjes aan terug op gang te komen, maar er blijft toch een bepaalde onzekerheid. Er zijn al verschillende concours afgelast, dus veel plannen maken kan je niet. Het is nog afwachten en zien wat er door kan gaan en wat niet."