Jill Berghman en Anthony Wellens aan de top tijdens finales Euroregio Azelhof

Jill Berghman en Anthony Wellens aan de top tijdens finales Euroregio Azelhof
Het was alweer een geslaagde Euroregio dit weekend in het Azelhof in Lier. Tussen vrijdag en maandag konden de ruiters genieten van de top accommodatie en tijdens het weekend kregen ze hier gratis zon bij. Op maandag werden de finales van de twee hoogste reeksen gereden, en ondanks het mindere weer, was de sfeer meer dan in orde.

In de finale van de 1.25 rubriek was het niemand minder dan Anthony Wellens die meer dan zijn mannetje wist te staan in een een reeks met heel wat sterke combinaties. Niet enkel wist hij met Kabab Fravanca te winnen in een tijd van 39,19 seconden, ook werd hij met Jacor Fravanca (41,26 seconden) nog eens derde in deze toch wel pittige barrage.

Het was echter Ann De Bie die ene stokje stak voor zijn tweede plaats. Zij reed met Iluna Di Cantero een nette ronde met enkele enorm sterke wendingen wat resulteerde in een tijd van 40,32 seconden.

Nina Peters en Hope van het Krekelhof, die in een tijd van 41,32 seconden door de meet gingen, vielen net uit de top 3. Jerome Counasse en Quioto vullen de top 5 aan in een tijd van 41,63 seconden.

In de 1m15 rubriek zien we jong opkomend talent op de hoogste trede staan, want het is niet de eerste maal dit seizoen dat we Jill Berghman op de eerste plaats zien. In de 1m25 rubriek werd ze met Elanville van de Smishoeve eerder dit weekend 6e, en ook tijdens de finale op maandag wist ze een foutloze basisomloop te rijden. Het was echter Cinderella die in de 1m15 finale voor winst zorgde. Niet enkel bleef ze dubbel foutloos met deze merrie, ook was ze nog eens meer dan 2 seconden sneller dan de nummer 2 van deze rubriek Rhune Leenknegt, nog zo een jong talent.

Rhune Leenknegt en Furie Z de Wulf Selection werden begeleid door JVM Stables en deze maakten duidelijk ook een goed barrage plan. In een tijd van 43,09 seconden was ze Mathias Hazebroek net te snel af. Mathias wist met Soko vd Withoeve Z een derde plaats te behalen in een tijd van 44,07 seconden.

Raphael Blavier en Berlioz de Laubert en Chloe Daout met Uphelia DH vulden in deze rubriek de top 5 aan.

Resultaten vind je hier