Jérome Guery, Gilles Thomas, Wilm Vermeir ... en Michèle George. Springsport valt in de prijzen tijdens Equigala

Jérome Guery, Gilles Thomas, Wilm Vermeir ... en Michèle George. Springsport valt in de prijzen tijdens Equigala

Vanavond staat het Equigala centraal in de Dockx Dome van Brussel. Een event dat de crème de la crème van de Belgische paardensport opnieuw bij elkaar deed komen. Opvallend is dat bij de zeven awards, de springsport opnieuw de duidelijke overhand neemt. Enkel Michèle George sleepte nog voor een andere discipline een Award in de wacht. Hier zijn de winnaars alvast op een rijtje!

  • Rookie of the Year: Gilles Thomas. Derde in Rolex Grand Prix van Calgary en één van de ruiters van de Belgische ploeg die de Nations Cup finale won in Barcelona (Meise)


  • Team of the Year: Het jumping team dat de Nations Cup finale in Barcelona won, en België daarmee een Olympisch ticket voor de Olympische Spelen van 2024 bezorgde. De vijf ruiters: Koen Vereecke (Lievegem), Gregory Wathelet (Clavier), Gilles Thomas (Meise), Jérôme Guery (Villers-la-Ville) en Olivier Philippaerts (Oudsbergen). Bondscoach: Peter Weinberg. 


  • Personality of the YearIngmar Devos. Voorzitter van de FEI, werd herkozen voor een derde en laatste termijn van vier jaar. Dat is een unicum. (Kapellen)


  • Horse of the YearQuel Homme de Hus. De hengst werd met Jérôme Guéry vice-wereldkampioen in Herning en maakte samen met Guéry ook deel uit van de Belgische ploeg die goud won in de Nations Cup finale in Barcelona. Nog in dit dreamteam valt ook groom Brianna Lobreau niet te vergeten.


  • Jury’s TrophyPieter Devos, 2de op de Global Champions Tour (Bekkevoort) én Wilm Vermeir, winnaar van de Wereldbeker manche Mechelen (Meerhout)


  • Athlete of the YearMichèle George. Won in paradressuur graad IV twee maal goud op het WK, en werd ook vorig jaar als verkozen tot Athlete of the Year (Waregem)


  • Equistar, performance of the Year: Jérôme Guéry. De vice-wereldkampioen in Herning samen met Quel Homme de Hus.