Isée Doem's toppony Flore verkocht naar Italië: "Je bent de pony van mijn leven"

Isée Doem's toppony Flore verkocht naar Italië: "Je bent de pony van mijn leven"

Belgische ponyamazone Isée Doem neemt afscheid van haar geliefde pony Flore, die haar de afgelopen vier jaar onvergetelijke momenten heeft bezorgd. Met een mengeling van emoties, van dankbaarheid tot verdriet, laat ze de merrie richting Italië vertrekken.

Flore was niet zomaar een pony voor Isée; ze was haar trouwe metgezel, haar partner in succes. Samen hebben ze hoogten bereikt die voor Isée aanvankelijk misschien ondenkbaar leken. Flore heeft Isée geholpen om haar weg te vinden naar de top van de ponywedstrijden: "Samen beklommen we de ladder en heb je me in staat gesteld om het hoogste niveau van pony's te bereiken door me mijn eerste Grand Prix, mijn eerste Nations Cup en mijn eerste Europese Kampioenschappen te bezorgen", klinkt het bij de amazone. "Dit alles zou niet mogelijk zijn geweest zonder jou! Je hebt me deze passie voor zo'n moeilijke sport gegeven dankzij je grote hart."

Hoewel het afscheid pijnlijk is, benadrukt Isée dat Flore in haar nieuwe thuis net zoveel vreugde zal brengen als ze Isée heeft gegeven. Het is voor het paar geen vaarwel maar een tot ziens: "Je bent thuis geboren en zult terugkomen om je pensioen bij ons door te brengen wanneer je sportcarrière voorbij is! Het is gewoon afscheid, tot over een paar jaar, en ik hou van je met heel mijn hart."