[Hengstenspotlight] Funky Fred vh Marienshof Z: Het totaalpakket qua genen, prestaties en vererving

[Hengstenspotlight] Funky Fred vh Marienshof Z: Het totaalpakket qua genen, prestaties en vererving
Met een indrukwekkende pedigree en een opmerkelijke resultaten in de springsport, belooft Funky Fred, aangeboden ter dekking bij Stal Nieuwenhof, een verrijkende toevoeging te zijn aan uw fokprogramma. Geboren in 2014, is Funky Fred een donkerbruine Zangersheide hengst van 1,64m groot, met een atletische bouw die zijn voortreffelijke springvermogen onderstreept. Als goedgekeurde hengst bij zowel NRPS als Zangersheide, belichaamt hij het allerbeste van de moderne sporthengsten.
Funky Fred's heeft genen om U tegen te zeggen, als zoon van Fantomas de Muze en de merrie Marien, een internationale springster die op 1.55m niveau schitterde onder ruiters als Lucia Diniz en Santiago Lambre. Zijn verwanten hebben tot het hoogste niveau gepresteerd, waaronder het 1.60m springpaard Dundee vh Marienshof en de talentvolle Cascade Z.

Wat Funky Fred echt onderscheidt is zijn eigen prestaties in de ring. Onder het zadel van ervaren ruiters zoals Maikel van der Vleuten, Jens Filippusson en later Lars Kersten, heeft hij zijn klasse bewezen op 1.40m niveau en daarboven. Zijn recente successen, waaronder een derde plaats in de 5* wereldbekerwedstrijd op Jumping Amsterdam en een vijfde prijs in de GP van Gothenburg, getuigen van zijn potentieel binnen de sport.


Naast een palmares dat voor zich spreekt, belichaamt Funky Fred de essentie van de moderne sporthengst. Met zijn evenwichtige, krachtige galoppade, uitstekende rijdbaarheid en uitzonderlijke techniek, is hij een droom voor fokkers die streven naar intelligentie, bloed, lichtvoetigheid en balans in hun nakomelingen.

Als u op zoek bent naar een hengst die niet alleen potentieel belooft, maar het ook daadwerkelijk waarmaakt, dan is Funky Fred vh Marienshof Z de perfecte keuze. 

Meer informatie en contact

Funky Fred vh Marienshof Z staat ter dekking aangeboden bij Stal Nieuwenhof - Marc Van Dijck. Voor meer informatie en dekvoorwaarden kunt u terecht op hun website