Happy Day ter Putte levert Georges De Maertelaere nieuwe koppositie Belgian Breeders Bonus

Happy Day ter Putte levert Georges De Maertelaere nieuwe koppositie Belgian Breeders Bonus

De Belgian Breeders Bonus, een initiatief van verschillende partijen, kent een nieuwe leider. De 17-jarige BWP-ruin, Skyhorse (Calvaro Z x Quidam de Revel), uit de fokkerij van Georges De Maertelaere sprong in de afgelopen periode het meeste prijzengeld bijeen. 

Skyhorse werd geboren als Happy Day Ter Putte en won recent tijdens de CSI2* 1.45m in Mexico een substantiële som. Op een hoger niveau presteerde Legacy (ex. Chavantele Z), komende uit de fokkerij van Romein Rotty. De 14-jarige merrie werd opgeleid door Marilyn Vorsselmans en maakt momenteel furore met de Ier Daniel Coyle, goed voor €104.425.

De 11-jarige Naxcel V, (fokker: Leo Vermeiren) imponeerde de afgelopen maand met Gerfried Puck in het zadel. De Vos-hengst sprong daarbij €96.443 bijeen.

Werk aan transparantie

Het initiatief van de bonus kan alleen maar toegejuicht worden. Op het einde van het jaar krijgen de top-fokkers zo een financiële erkenning. Echter zou kunnen overwogen worden de ranking niet op basis van winstsommen te maken, maar op basis van prestaties. Winstsommen staan immers niet steeds rechtevenredig met het niveau van de parcoursen.

Verder - als open initiatief - zouden de fokkers allemaal erkent moeten worden in de publieke ranking...

Ranking

George De Maertelaere


Skyhorse (Happy Day Ter Putte)

€ 168.385,00

Romein Rotty


Legacy (Chavantele Z)

€ 104.425,00

Leon Vermeiren


Naxcel V

€ 96.443,00

Johan Juwet


Maurice

€ 87.399,00

Ludo Philippaerts


My Prins van Dorperheide

€ 75.409,00

Joris Meulemans


Orelie

€ 72.500,00

Wim Impens


King Edward

€ 67.920,00


bron: Equnews/ Belgian Breeders Bonus