Global Medics: "Gebruik Electrolytes om het vocht- en vitamineverlies van je paard tijdens dit weer op te vangen"

Global Medics: "Gebruik Electrolytes om het vocht- en vitamineverlies van je paard tijdens dit weer op te vangen"


De eerste echte hittegolf van dit jaar is een feit! Vandaag was het al erg warm, maar de komende dagen zullen de temperaturen nog verder stijgen tot boven 35°C. Daarom is het niet enkel belangrijk om zelf de koelte op te zoeken, ook je paard vraagt bij deze temperaturen een aangepaste verzorging. Zo kan het aangewezen zijn om je paard extra elektrolyten te geven. Over elektrolyten is er al veel gezegd en geschreven maar waarvoor dienen ze nu precies?

Bij hoge temperaturen en zware inspanningen zweet je paard sterk, en verliest het veel vocht en andere belangrijke lichaamszouten zoals Calcium, Natrium, Kalium en Chloride. Deze mineralen en zouten zijn essentieel voor een goede werking van de verschillende lichaamsfuncties van je paard.

Tijdens inspanningen is er een natuurlijk verlies aan vocht, elektrolyten, zouten en mineralen via het zweet. Elektrolyten en mineralen spelen een belangrijke rol bij een goede werking van de spieren en het zenuwstelsel. Een tekort aan vocht en elektrolyten kan leiden tot gespannen spieren, spierkrampen, verminderde werklust, verminderde prestatie en uitdroging. Niet enkel een (zware) inspanning kan zorgen voor een verstoring van de zout/vochtbalans maar ook stress en hoge temperaturen hebben hierop een invloed. Een gebalanceerde en makkelijk opneembare formule van elektrolyten, vitamines, mineralen en aminozuren zorgt ervoor dat je paard fit blijft en zijn recuperatievermogen verhoogd wordt.


Electrolytes is een compleet product dat zorgt voor een snelle recuperatie dankzij de toevoeging van talrijke actieve ingrediënten. Natriumchloride en kaliumchloride herstellen het verlies aan vocht en essentiële mineralen. Extracten uit zeewier, zoals litotham, zorgen voor een aanvulling aan magnesium en calcium. Vitamine C en E zijn anti-oxidanten die een positieve invloed hebben op de weerstand en ze ondersteunen een optimale spierfunctie en het zenuwstelsel. De toegevoegde aminozuren bevorderen een snel herstel. Dit heeft als doel om de spieren van het paard soepel te houden tijdens en na een (zware) inspanning. Natriumbicarbonaat en calciumcarbonaat zorgen niet enkel voor een aanvulling van noodzakelijke mineralen maar verminderen ook de zuurtegraad van de maag waardoor maagzweren minder snel zullen voorkomen.