Glenn Maes herverkozen als voorzitter Paardensport Vlaanderen

Glenn Maes herverkozen als voorzitter Paardensport Vlaanderen

Op dinsdagavond 23/03/2021 vond de jaarlijkse statutaire algemene vergadering plaats, door de omstandigheden dit jaar online. Tijdens deze algemene vergadering kregen de ingeschreven clubs een overzicht van het werkingsjaar 2020 en gaven de clubs hun fiat over de jaarrekening en het jaarverslag 2020 alsook de begroting 2021.

Daarnaast is 2021 ook een verkiezingsjaar voor Paardensport Vlaanderen. Na de verkiezingen van de 10 commissies tijdens de (online) verkiezingsvergadering van 9 februari, gingen op 23 maart de verkiezingen door voor de raad van bestuur en het dagelijks bestuur 2021-2024. Het volledige verslag van de eerdere commissieverkiezingen kan je hier nalezen: Nieuwe commissies bekend


De raad van bestuur van Paardensport Vlaanderen voor de beleidsperiode 2021-2024 bestaat in totaal uit 21 leden: 5 vertegenwoordigers van de commissie clubwerking, één vertegenwoordiger per sportieve commissie (9 in totaal), één vertegenwoordiger per provinciale groepering (5 in totaal) en twee specieke bedrijfsprofielen (juridisch en financieel). Algemeen irecteur Lies Vlamynck woont tevens de raden van bestuur bij, maar heeft in tegenstelling tot de andere leden geen stemrecht.


Deze nieuwe raad van bestuur kwam meteen na de verkiezing samen om het dagelijks bestuur te installeren uit haar leden. Om de continuïteit van de werking te verzekeren, zullen ook de komende 4 jaar dezelfde mensen deel uitmaken van het dagelijks bestuur, met toevoeging van twee bedrijfsprofielen (financieel en juridisch).