Gilles Thomas: "Een muur met koeien als tweede hindernis. De Rolex Top Ten wordt spannend!"

Gilles Thomas: "Een muur met koeien als tweede hindernis. De Rolex Top Ten wordt spannend!"

Net voor aanvang van de Rolex Top Ten in Genève had de Belgische ruiter, Gilles Thomas de eer om het parcours uit te leggen aan het grote publiek. "Het parcours staat echt pittig gebouwd. Louis Koninckx heeft een schitterende job gedaan. Een muur met koeien als tweede hindernis is echt niet eenvoudig. Dat heb ik nog niet veel gezien."

"Iets later zal het tempo in het parcours opgebouwd moeten worden naar de speciale IJRC combinatie. Richting de uitgang staat een delicate Rolex dubbel combinatie. Normaal springen de paarden de groene hindernis eenvoudig maar hier richting de uitgang wordt dat moeilijk." gaat Thomas verder.

"Ook de Credit Suisse en nadien de stijl met plank erboven is enorm moeilijk. De zeven naar de acht moet je vier passen voorwaarts, maar dan vormt op hindernis acht de plank bovenaan een moeilijkheid."

"Ik merk heel wat hindernissen op waar de paarden toch wat kunnen naar kijken en dat vormt vaak problemen in de continuïteit. Om te eindigen staat een prachtige lijn met een driesprong en dan vijf passen voorwaarts naar het publiek."

"Ik hoop sowieso ooit ook hier met een witte rijbroek en in het zadel het parcours te verkennen en te starten," besluit Thomas lachend.

bron: Equnews